Specialisten in restauratie, renovatie en reproductie

Drie specialismen onder één dak.

Restauratie

Restauratie

Restauratie van cultureel erfgoed vergt meer aandacht dan een normaal pand. Zo vraag het om specialistische kennis om tot een verantwoorde en duurzame oplossing te komen. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met bepaalde wet- en regelgeving. Ons team heeft op dit gebied de nodige expertise opgebouwd. In de jaren dat wij actief zijn hebben wij vele restauratieprojecten uit mogen voeren. Hierbij hebben wij rekening gehouden met zowel de wensen van de opdrachtgever als de belangen voor het monument. Al onze opdrachten worden niet alleen in overleg met de klant maar ook met de betrokken partijen uitgevoerd.

Restauratiebehoeften

Monumenten zijn bijzonder. Helaas hebben ook deze te maken met verschillende invloeden. De problemen die hierdoor kunnen ontstaan kunnen verschillend van aard zijn. Van scheuren in metselwerk, beton, tegels, natuursteen en stucwerk tot aantasting door weersinvloeden. Ook kunnen gedeeltes van ondergronden beschadigd en verdwenen zijn. Wat het ook is, wij lossen dit graag voor u op. Dit doen wij afgestemd op uw persoonlijke situatie en uw pand.  Zo vinden wij het belangrijk dat de oorspronkelijke uitstraling behouden blijft.

Gevelrestauratie

De voorgevel is de eerste indruk en het visitekaartje van uw pand. Indien deze veroudert en/of beschadigd is kunnen deze wij door middel van restauratie in zijn oude staat herstellen. Dit kunnen wij doen door bijvoorbeeld het herstellen van voeg- en metselwerk. Hierbij maken we gebruik van de juiste materialen en kleuren waardoor het pand zijn karakteristieke uitstraling weer terug krijgt.

Monumenten laten herleven

Door middel van restauratie kunnen wij monumenten laten herleven. Deze complexe taak vraagt niet alleen kennis maar ook de nodige voorbereiding. Voordat wij aan de slag gaan komen wij langs om het pand te bekijken. We onderzoeken o.a. de:

  • Staat
  • Steensoorten
  • Voegsoorten
  • Gebruikte technieken
  • Unieke onderdelen

Vervolgens gaan we aan de slag met behoud van de originele materialen en kenmerken.

Contact opnemen

Contact opnemen?

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Rdrie B.V. logo
Rdrie B.V.